danske kaffevaner
Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Du har nok bemærket at kaffe bliver drukket af rigtig mange mennesker i Danmark, og vi kan sjældent mødes uden, at vi ender med en kop kaffe i hånden. Vi Danskere er rigtig glade for kaffe, og det er heller ikke for sjov, at vi er det 4 mest kaffedrikkende land i verden.

Det her indlæg har vi dedikeret til at beskrive de danske kaffevaner, så du frit kan skyde løs med sjove facts omkring kaffe. Dem kan du med fordel dele med dine kaffedrikkende venner, bekendte eller familie næste gang du skal have en kop kaffe i deres selskab.


10 danske kaffevaner, som du kan fortælle over en kop kaffe:

#1 Danmark er det 4. mest kaffedrikkende land i verden.

Danskere drikker kaffe i alle anledninger. Når vi står op, når vi går arbejde og når vi kommer hjem igen. Det bliver til rigtig mange kopper, og derfor er vi på en flot 4. plads over de mest kaffedrikkende lande i verden.

#2 Danskere er kvalitetsbevidste kaffedrikkere

Førhen drak danskere mest filterkaffe, men salg af filterkaffemaskiner er faldet drastisk over de seneste mange år. Danskere er begyndt at købe espressomaskiner, som må siges at være en mere luksuriøs kaffemaskine. Det vidner om, at vi danskere er blevet mere kvalitetsbevidste.

#3 Del 2. Dansker er kvalitetsbevidste kaffedrikkere

I forlængelse af punkt 2, så er mange danskere flove over at bruge pulverkaffe. 54% af danske kvinder og 40% af danske mænd er flove over at bruge pulverkaffe. Endnu et tegn på, at danskerne er blevet kvalitetsbevidste kaffedrikkere.

#4 Danskere foretrækker stadig filterkaffe

Selvom det tyder på at danskere er blevet mere kvalitetsbevidste kaffedrikkere, så foretrækker størstedelen stadig den traditionelle filterkaffe. 38% af danskerne foretrækker filterkaffe, 28% foretrækker pulverkaffe og 19% foretrækker stempelkaffe.

#5 Danske mænd drikker mere end de danske kvinder

I gennemsnit drikker danske mænd mere kaffe end de danske kvinder. Mænd drikker i gennemsnit 4,5 kopper kaffe om dagen, hvor imod de danske kvinder drikker ca. 1 kop mindre, da de danske kvinder i gennemsnit drikker 3,4 kopper om dagen. 

#6 Danske mænd og kvinder ser forskelligt på kaffe

Mænd og kvinder i Danmark ser ikke helt ens på brugen af kaffe. Kvinder ser i højere grad kaffe som et socialt element i hverdagen, mens mænd på den anden side ser kaffe som en nødvendighed for at kunne klare dagens strabadser.

#7 Dansk ‘to-go’ kaffe hører til den dyreste ende i verden

dansk to go kaffe

Hvis du drikker kaffe, så ved du nok at ‘to-go’ kaffe er en dyr fornøjelse de fleste steder i Danmark. Prisen på en kaffe ‘to-go’ koster i Danmark i omegnen af 40 kr +-.

Til sammenligning, så koster en ‘to-go’ kaffe i Indien mellem 2,5-5,50 kr. på turiststeder. Vores svenske naboer betaler ca. 17-25 kr. for et lignende produkt.

#8 Sjællandsk og jysk mælk i kaffen kultur

København og Nordsjælland kaldes for ‘cafe latte-land’, og det er ikke helt forkert. 54% af københavnerne foretrækker mælk i deres kaffe, mens kun 17% af nordjyderne bruger mælk i deres kaffe.

#9 Prisforskelle på kaffe i Danmark

Der er både forskellige præferencer til mælk i kaffen på tværs af det danske land, men der er også forskellige priser på kaffen. Den samme kaffe hos cafe-bageren Lagkagehuset i København koster 35 kr, mens den i Jylland koster 21 kr.

#10 Størstedelen af kaffen bliver drukket om morgenen

Der bliver drukket meget kaffe i Danmark, og størstedelen af den kaffe bliver faktisk drukket om morgenen. Hele 43% af den kaffe vi drikker i Danmark bliver drukket om morgenen. Måske har vi danskere ekstra svært ved at vågne om morgenen


Nu har du 10 facts omkring de danske kaffevaner, som du kan dele med selskabet, næste gang du skal drikke kaffe. Det kan give anledning til mange spekulationer at nævne København og Nordsjælland som ‘cafe latte-land’, og hvorfor de mon drikker mere kaffe med mælk derovre?

Der er mange kaffevaner i Danmark, og det er sjovt at tænke over, hvorfor det egentlig forholder sig som det gør. Det er svært at sige, og vi har ikke facitlisten, men det kan du med fordel diskutere med din kaffedrikkende ven eller veninde.