Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du ønsker at fordybe i din kaffebrygning og have fuld kontrol over formalingen af dine kaffebønner, så skal du have den bedste manuelle kaffekværn. Den manuelle kaffekværn giver dig mulighed for at kværne dine hele kaffebønner på den traditionelle måde, som er ved hjælp af håndkraft.

I denne manuelle kaffekværn test har vi taget et kig på markedet for manuelle kaffekværne, og vi har fundet frem til de bedste manuelle kaffekværne til dig. Den manuelle kaffekværn er for dig der elsker duften er friskmalet kaffe, og til dig som elsker at fordybe dig i kaffens univers.

I dette indlæg finder du de manuelle kaffekværne som efter vores mening er de bedste i følgende klasser: Budgetklassen, Mellemklassen og Premiumklassen


Bedste manuelle kaffekværn i budgetklassen


Hario Skerton Coffee Mill


Udvalgte specifikationer:

 • Mærke: Hario
 • Type: Kaffemølle
 • Flere formalingsgrader
 • Keramik

En manuel kaffekværn behøver ikke koste mange penge, hvilket denne manuelle kværn fra Hario er et bevis på. Hario stammer fra Japan, og de er kendt for at lave meget forskelligt udstyr til kaffebrygning.

Hario Coffee Mill giver dig fuld kontrol, da du har mulighed for at indstille formalingsgraden, så kaffen bliver malet til den ønskede grad. Du kan både indstille kværnen til at kværne helt fint eller til at kværne groft.

Der er her tale om en keramikkværn, og du kan derfor forvente at den holder i lang tid. TIl fremstillingen af kværnen er der både blevet anvendt BPA-fri plastik, glas, silikone og rustfrit stål, og de bidrager hver især til både det visuelle udtryk og en god maling af kaffebønnerne.

Tragten på kværnen kan rumme 100 gram bønner, og der er derfor god mulighed for at kværne nok bønner til flere kopper kaffe. Hvis du søger en rigtig god manuel kværn til en skarp pris, så bør du helt sikkert overveje Hario Coffee Mill.


Bedste manuelle kaffekværn i mellemklassen


GEFU keramisk kaffekværn


Udvalgte specifikationer:

 • Mærke GEFU
 • Kapacitet: 4 kopper
 • 11 forskellige malingsgrader
 • Rustfrit stål

Tyske GEFU laver nogle fremragende manuelle kaffekværne, og deres manuelle keramiske kaffekværn, som vi har placeret i mellemklassen, er ikke nogen undtagelse. Kaffekværnen er brugervenlig og ultra nem at indstille.

GEFU har givet kværnen et lækkert og smalt design, hvilket både er flot og praktisk. Den høje smalle kværn ligger godt i næsten alle hænder, da da omkredsen ikke er særlig stor. Kaffebønnerne kan ses nede i kværnen, og det synes vi blot gør det hele mere autentisk.

Den keramiske kværn giver dig intet mindre end 11 forskellige formalingsgrader, som du nemt indstiller på toppen af kværnen. Du kan derfor både male dine bønner ultra grove eller fine, alt efter hvilken brygning du skal have gang i.

Kværnen er fremstillet i rustfrit stål og med en smart beholder til den friskmalet kaffe. Beholderen kan rumme nok kaffe til 4 kopper, og du flytter nemt på beholderen, som er udstyret med en hank. Håndtaget kan sættes fast på siden af kværnen, når du ikke skal bruge den, så den fylder mindre.


CEFU Santiago Manuel kaffekværn


Udvalgte specifikationer:

 • Garanti: 5 år
 • Mærke: GEFU
 • Kapacitet: 10 kopper
 • Keramik, rustfrit stål og glas
 • 8 forskellige formalingsgrader

Endnu en manuel keramisk kaffekværn fra GEFU har fundet vej til listen over bedste manuelle kaffekværn, og det er bestemt ikke tilfældigt. Her har du et andet bud på en fremragende manuel kaffekværn i mellemklassen, som kan kværne mange bønner på en gang.

GEFU er tysk kvalitet, og udover den bundsolide konstruktion, så er den også ultra nem at indstille. Du kan nemlig vælge mellem 8 forskellige formalingsgrader, og du har derfor mulighed for at kværne dine bønner helt fint eller meget grove. Du kan derfor male dine bønner, så de passer perfekt til din foretrukne måde at lave kaffe på.

Kværnen er både stilren og lækker at se på, og den vil derfor pynte i langt de fleste hjem. Den har ligeledes også en rigtig fin størrelse, da du har mulighed for at kværne nok bønner til hele 10 kopper kaffe.

GEFU har anvendt keramisk, rustfrit stål og glas, og du kan derfor forvente at denne kværn holder mange år ud i fremtiden. Hvis du søger en stabil og holdbar manuel kaffekværn, så bør du helt sikkert overveje om dette er din næste kaffekværn.


Bedste manuelle kaffekværn i premiumklassen


Commandante kaffekværn


Udvalgte specifikationer:

 • Mærke: Comandante
 • Flere forskellige farver
 • Vægt: 630 gram
 • Beholder: 40 gram
 • Velegnet til alle brygningsmetoder


Commandante har dedikeret sig til den manuelle og klassiske kaffekværn, da det er deres primære produkt. Du kan derfor også være helt sikker på, at du her får en ultra god kværn som er optimeret ned til mindste detalje. Kværnen kommer i mange forskellige farver, og du kan derfor helt sikkert finde en farve der taler til dine præferencer.

Denne tyske kværn er ultra robust og nem at anvende, og så skiller den sig også en smule ud fra mange andre manuelle håndkværne. Kværnen fylder ikke synderligt meget, og den er derfor nem at opbevare, selvom vi mener, at den sagtens kan stå fremme i hjemmet.

Kværnen er velegnet til alle brygningsmetoder, da du har mulighed for at indstille kværnen til perfektion. Du kan nemlig kværne bønner til alt fra stempel til espresso, hvilket gør, at kværnen er ultra praktisk. Beholderen er nem at rengøre, og den har plads til ca. 40 gram malede kaffebønner.

Commandante har holdt deres design helt simpelt og uden vilde detaljer. De er super nemme at genkende, da håndtaget har et meget dynamisk design. Det er uden tvivl en af markedets bedste manuelle kaffekværne, og så er den ultra praktisk, da den også kan tages med på farten.


Zassenhaus kaffekværn Santiago


Udvalgte specifikationer:

 • Mærke: Zassenhaus
 • Garanti: 25 år
 • Kapacitet: 5-6 kopper kaffe
 • Kaffekværn: Stål
 • Trinløs indstilling

Zassenhaus er et velkendt brand, når vi snakker om kaffekværne. Der er helt tale om en ultra klassisk kaffekværn, som i høj grad minder om nogle af de allerførste  manuelle kaffekværne. Designet er klassisk og autentisk, og det bidrager i høj grad til helhedsoplevelsen med kværnen.

Kværnen er super nem at indstille, og du har gode muligheder for at kværne dine bønner helt perfekt. Kværnen adskiller sig fra mange andre manuelle kværne, da den er udstyret med en trinløs indstilling.

Den eksklusive kaffekværn kan rumme nok friskmalet kaffe til 5-6 kopper, og der er derfor gode muligheder for at lave meget kaffe på en gang. Beholderen til kaffen den friskmalet kaffe er en lille skuffe, som du helt simpelt og traditionelt trækker ud. Den er både ultra nem at rengøre, og så er det en meget hyggeligt lille detalje.

Det helt specielle ved denne kværn er at du får intet mindre end 25 års garanti på den. Det giver Zassenhaus, da de ved at denne manuelle kaffekværn bare bliver ved med at kværne dine bønner, så længe du tager dig godt af den. Det er uden tvivl en af de bedste manuelle kaffekværne, som du kan få fingrene i.


Hvad er en manuel kaffekværn?

En manuel kaffekværn kværner hele kaffebønner vha. håndkraft, så du kan få en fuldstændig friskbrygget kop kaffe. Da bønnerne bliver kværnet manuelt, så kræver denne kværning processen en indsats fra din side. Den manuelle kaffekværn er den traditionelle måde, hvorpå kaffebønner før i tiden er blevet kværnet.

Den manuelle kaffekværn er en lille anordningen, som du nemt kan tage med på farten. Kværningen af bønnerne er super nem og ligetil at gå til. Du skal ikke forholde dig til synderligt meget, da du blot skal kværne dine bønner vha. håndtaget på kværnen. Du kan på de fleste manuelle kaffekværne justere formalingsgraden, så din kaffe passer til brygningsmetoden.

En manuel kaffekværn giver dig fuld kontrol over kværningen af dine kaffebønner, og du har derfor mulighed for at kværne bønnerne, så de passer perfekt til dine præferencer. Kværneningen af bønnerne afhænger også i høj grad, om den malede kaffe skal bruges til f.eks. espresso eller filterkaffe.

Den manuelle kaffekværn er til dig, som gerne vil fordybe dig i kaffen, og som gerne vil have en finger med i alle processer i kaffebrygningen. Hvis du elsker den friske og intense smag fra friskmalet kaffebønner, så skal du have fat i en kværn.

Hvilke kaffekværne findes der?

Der findes 3 forskellige kaffekværne: 

Den manuelle kaffekværn fungere som sagt vha. af håndkraft, og her har du virkelig hands-on i processen med at kværne dine bønner. Kværningen er 100% manuel, og deraf kommer navnet på denne type kværn.

Den elektriske kaffekværn er en ‘’maskine’’, og den skal derfor tilsluttest strøm. Denne maskine er udstyret med en motor, som sørger for at kaffebønnerne bliver kværnet. De elektriske kaffekværne kan både være semiautomatiske og fuldautomatiske. 

Espressokværnen adskiller sig en smule fra de andre kaffekværne, da den specialisere sig i at kværne bønner til brygningsmetoden espresso. En espressokværn kan nemt genkendes, da der kan hænge et brygge håndtag på maskinen. En espressomaskine koster noget mere end både den manuelle- og den elektriske kaffekværn.

Forskellen på en manuel kaffekværn og en elektrisk kaffekværn?

Den primære forskel på den manuelle kaffekværn og den elektriske kaffekværn giver mere eller mindre sig selv. Den manuelle kaffekværn er manuel, mens den elektriske kaffekværn er elektrisk. Der er tale om to forskellige versioner af et produkt, som hjælper dig med at få malet dine kaffebønner, så de er klar til kaffebrygningen.

Den semiautomatiske elektriske kaffekværn kræver en smule mere af dig, da du skal holde en knap nede for at bønnerne bliver kværnet. Det er oftest de budgetvenlige elektriske kaffekværne som er semiautomatiske, mens de mere omkostningstunge elektriske kværne er fuldautomatiske.

En fuldautomatisk elektrisk kaffekværn kræver nemlig intet af dig, da du blot skal vælge hvor fint kaffebønnerne skal males, og klarer maskinen resten for dig. Den fuldautomatiske version er en godt maskine til at male bønnerne ens hver eneste gang, hvilket er noget mere udfordrende med en semiautomatisk og manuel kaffekværn.

Prismæssigt er der ikke den helt store forskel på de to forskellige kaffekværne. Både manuelle kværne og elektriske kværne kommer i mange forskellige prisklasser, så det f.eks. ikke billigere at vælge en manuel fremfor en elektrisk.

En manuel kværn kan derfor grundlæggende koste det samme som en elektrisk kværn, og derfor er de to forskellige typer kværn ikke så forskellige på dette område. Prisen på de forskellige produkter afhænger i høj grad af kvaliteten på produktet, og du kan forvente en bedre kværn desto mere du er villig til at betale for den. Dog kan en elektrisk kaffekværn godt koste rigtig mange penge, hvis vi har at gøre med nogle af de absolut bedste på markedet.

Fordele og ulemper ved den manuelle kaffekværn

(Fordele og ulemper ved den manuelle kværn)

Hvilken manuel kaffekværn skal jeg vælge? 

Der findes en række forskellige manuelle kaffekværne, og det kan derfor være svært at vælge den helt rigtige manuelle kaffekværn. Vi vil gerne hjælpe dig med at spore dig ind på den helt perfekte manuelle kaffekværn til dig, og du kan derfor med fordel overveje nedenstående inden du køber din kværn.

 • Design

Du kan både få manuelle kaffekværne i et moderne design og i et klassisk design.

Designet har ikke det store at sige i forhold til kværnens evne til at kværne kaffebønner, men du skal selvfølgelig have en kaffekværn som du finder flot.

Du kan finde antique modeller, hvor designet er meget traditionelt. Her er håndtag og kaffebeholder lavet med inspiration fra de helt gamle dage, og det har bestemt også sin charme. Mange af de moderne modeller er i aluminium, og de er yderst stilrene og passer godt ind i et moderne køkken.

De manuelle kaffekværne kan også fås i et hav af forskellige farver, så der er gode muligheder for at du kan finde en farve som komplimentere dit køkkens udtryk.

 • Størrelse

En manuel kaffekværn er ikke synderlig stor, og den kan derfor nemt tages med på farten. Det er både en fordel og en ulempe, da det selvfølgelig er nemt og praktisk med en lille kværn, men den kan så heller ikke indeholde særlig meget kaffe i beholderen.

Selvom de manuelle kaffekværne generelt er små, så kommer de i forskellige størrelser. Du kan derfor med fordel overveje hvilken størrelse din kommende kværn skal have. Hvis den skal med på stranden og vandretur, så bør den ikke være super stor, mens det betyder mindre, hvis den primært skal bruges i hjemmet.

 • Formalingsgrader

Formalingsgrader siger noget om hvor fint eller groft kaffebønner bliver kværnet. Hvis du skal bruge din manuelle håndkværn til at male bønner til espresso, så skal du have en kværn, som kan kværne kaffebønnerne meget fint.

Du kan på langt de fleste manuelle kaffekværne indstille formalingsgraden, men på nogle manuelle kaffekværne i budgetklassen er det ikke en mulighed. Kigger du på en kværn i mellemklassen eller premiumklassen, så er dette ikke noget du skal være opmærksom på.

Du kan med fordel overveje de ovenstående faktorer inden du vælger din manuelle kaffekværn, så har du de bedste forudsætninger for at blive glad og tilfreds med din kommende kaffekværn.

Hvorfor skal jeg bruge en kaffekværn?

Du skal bruge en kaffekværn, hvis du ønsker brygge din kaffe med hele kaffebønner. Du kan enten købe din kaffebønner malet eller du kan købe hele kaffebønner. Hvis du køber hele kaffebønner, så skal du bruge en kaffekværn til at bearbejde bønnerne.

Dine kaffebønner skal nemlig kværnes før du kan bruge dem til at brygge din kaffe. Kaffekværnen er derfor helt essentielt udstyr til en espressomaskine uden en indbygget kværn, men kaffekværnen kan også bruges til andre brygningsmetoder. 

Når du køber formalet kaffe, så er de hele kaffebønner allerede blevet kværnet, og denne type kaffe egner sig f.eks. godt til filter- og stempelkaffe. Men køber du hele kaffebønner, så skal du bruge en kaffekværn.

Med kaffekværnen kan du kværne dine kaffebønner, så de passer til formålet. Om det er espresso, filter eller stempel, så kan du kværne dine kaffebønner, så de passer til brygningsmetoden. Du har nemlig fuld kontrol over om bønnerne skal males fint, groft eller det imellem.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en manuel kaffekværn?

En manuel kaffekværn er en kværn til hele kaffebønner. Kværnen fungerer vha. håndkraft, og det er den traditionelle måde at kværne kaffebønner på.

Hvad er forskellen på en manuel kaffekværn og en elektrisk kaffekværn?

Den primære forskel på en manuel kaffekværn og en elektrisk kaffekværn er, at den manuelle kværner vha. håndkraft, mens den elektriske kaffekværn kværner vha. en elektrisk motor.

Hvilken manuel kaffekværn er den bedste?

Manuelle kaffekværne kommer i forskellige prisklasser, og derfor har vi i denne manuel kaffekværn test fundet frem til de bedste manuelle kaffekværne i budgetklassen, mellemklassen og premiumklassen.


Kaffebønner til din manuelle kaffekværn


Andre indlæg der kunne være interessante