Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Termokanden er både praktisk og billig, og så kan den både holde væsken kold og varm. Der findes rigtig mange forskellige termokander, og derfor har vi lavet denne termokande test, hvor vi har fundet frem til nogle af de bedste termokander.

Termokanden egner sig både godt til at blive brugt i hjemmet, eller til at blive taget med på farten. Den kan nemlig holde væske varmt eller koldt i rigtig mange timer, så du kan nyde din foretrukne drik hele dagen. Termokander kommer i mange forskellige designs, farver og størrelser, og der er derfor helt sikkert en termokande, som passer helt perfekt til dig.

Bedste termokanderHvad kan du bruge en termokande til?

Termo kommer af det græske ord thermo, som betyder varme. Når noget hedder termo, så betyder det altså at det har noget at gøre med varme. Når vi snakker om termokander, så snakker vi om kander, som er gode til at holde på både varmt væske.

En termokande kan både bruges til at holde væske koldere eller varmere end omgivelserne omkring den. Termokanden kommer oftest med dobbelt vægge og er lavet af enten stål eller glas. Rummet mellem væggene er næsten lufttomt vha. delvist vakuum. Dermed bliver varmeleder fjernet, og det giver termokanden sin fremragende isoleringsevne.

En termokande at have, når der f.eks. er gæster på besøg i hjemmet. Du kan f.eks. lave en stor mængde filterkaffe, og så kan du holde kaffen varm i flere timer, mens du har gæster på besøg. Den er ligeledes super praktisk, hvis du gerne vil gå og drikke kaffe i løbet af dagen, men du gider ikke rende og brygge frisklavet kaffe hele tiden.

Hvordan vælger du den bedste termokande?

Når du skal finde den bedste termokande, så skal du finde den termokande, som bedst opfylder dine behov. Behovet for en termokande er nemlig forskelligt, og derfor er den bedste termokande meget individuelt og bestemt vha. behovet.

Termokander differentiere sig overordnet fra hinanden på 2 forskellige områder.

  • Evnen til at isolere
  • Størrelsen på termokanden

Termokander kommer i mange forskellige designs, farver og med små detaljer, men de differentiere sig primært fra hinanden på de ovenstående områder.

Evnen til at isolere varierer fra termokande til termokande, og den evne er i høj grad defineret ved det anvendte materiale. De mest anvendte materialer til termokander er rustfrit stål, glas og plastik. Plastikken bliver oftest anvendt til at lave en lækker ydre overflade på kanden, mens stål og glas har en bedre isoleringsevne, og det bliver derfor brugt på indersiden.

Termokander kommer i mange forskellige størrelser, og de vil enten være defineret ved antal kopper eller ved antal liter. Der findes absolut flest termokander på 1 liter, men de fås både mindre og større. Der er derfor god mulighed for at finde en passende størrelse termokande til dit behov.

Hvad koster en god termokande? 

En termokanden kan koste alt mellem ca. 200 kr til omkring 1.000 kr. En termokande koster derfor typisk ikke synderligt mange penge, og så er det bare et yderst rar ting at have i køkkenet. 

Prisen på termokander er i høj grad afhængig af mærke og materiale. Når du skal ud og købe et produkt, så betaler du i rigtig mange tilfælde for den værdi, som der er i et brand. Indenfor termokander er mærker som Bodum og Stelton mærker med høj værdi, da de er kendt for deres gode produkter.

Derfor koster en Bodum og Stelton termokande i mange tilfælde mere end andre termokander fra mindre kendte mærker, da du kan være sikker på, at du får en rigtig god termokande. Der findes dog også nogle gode og billige termokander, men de vil ikke holde i lige så lang tid som nogle af de lidt mere omkostningstunge kander.

En god termokande til en skarp pris er (…..)

Hvor længe kan en termokande holde kaffen varm?

Termokandens evne til at holde væsken varm afhænger meget af den enkelte kande. Desto bedre isoleringen i kanden er, desto længere kan termokanden holde din kaffe, te eller kakao varm. Det er dog svært at vurdere ud fra materiale, da der f.eks. ikke kan siges noget generelt om hvor lang tid en stål termokanden kan holde væsken varm.

Du vil altid kunne læse under beskrivelsen eller specifikationer, hvor lang tid den specifikke termokanden kan holde på varmen. Det kan være alt fra et par timer og op til rigtig mange timer. Det er ikke alle der har behov for en termokande, som kan holde væsken varm i 6-8 timer.

Nogle termokander holder på varmen i kortere tid, og de vil ofte koste en anelse mindre end de bedre isolerede kander. Hvis du ikke har behov for en kande der kan holde væsken varm i rigtig mange timer, så kan du spare en del penge på det område.

Hvad er forskellen på en termokande og en termoflaske?

Den primære forskel på en termokande og en termoflaske er, at den ene er en kande, mens den anden er en flaske. Flasken har ikke nogen hank, mens termokanden har en hank. Termokanden er rigtig godt til at blive brugt i hjemmet, mens termoflasken er mere transportabel og rigtig nem at have med på farten.

Termoflasken er rigtig god til at have med i rygsækken, da den rent dimensionelt er mere høj end den er bred. Termokanden derimod er mere bred end den er høj, og den er derfor noget mere træls at have med ud af huset.

Både termokanden og termoflasken besidder gode evner til at holde på varmt eller koldt væske, da de begge ofte er ultra godt isoleret. En anden væsentlig forskel på de to produkter er prisen. 

Prisen på en termoflaske er betydeligt mindre end prisen på en termokande. Det bunder i høj grad i at der ikke bliver gjort det helt store for designet på en termoflaske. Termokander kommer derimod i rigtig mange forskellige designs og med små detaljer, så de er mere præsentable til hjemmet.

Du kan læse vores termoflaske test her.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken termokande er den bedste?

  • Den bedste termokande er den termokande som opfylder dine behov bedst. Det afhænger i høj grad af kandens evne til at isolere og størrelsen på kanden.

Vi vurdere at den bedste termokande til prisen er: 

Hvad koster en termokande?

  • En termokande kan koste alt fra omkring 200 kr til omkring 1.000 kr., da det afhænger meget af mærke og materiale.

Hvorfor skal du have en termokande?

  • Du skal have en termokande, hvis du ønsker at have en kande der kan holde din kaffe eller anden drik varm i løbet af dagen. Den er super praktisk, når du f.eks. har gæster på besøg, og du derfor ikke gider rende og brygge kaffe hele tiden.

Andre indlæg der kunne være interessante