Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Stempelkanden er en af de billigste og nemmeste måde at brygge kaffe på, men du kan stadig brygge nogle virkelige gode kopper kaffe med stempelkanden. Derfor har vi lavet denne stempelkande test, hvor vi har fundet frem til de bedste stempelkander til dig.

Stempelkander kommer i mange forskellige størrelser, designs, mærker osv., og det kan derfor være svært at vælge en stempelkande. Det vil vi gerne hjælpe dig med, og derfor kan du under de anbefalede stempelkander blive klogere på, hvordan du vælger den bedste stempelkande til dit behov.

Bedste stempelkanderHvad er en stempelkande?

En stempelkande er en ultra simpel måde at brygge fremragende kaffe på. Når du køber en stempelkande, så får du en kande og et stempel med i købet. Kanden skal indeholde kaffen, mens du bruger stemplet til at sortere den friskmalet kaffe fra vandet.

Når du brygger kaffe med en stempelkande, så brygger du stempelkaffe. Stempelkander kommer i mange forskellige prisklasser, men oftest har du mulighed for at finde en rigtig godt stempelkande til billige penge. Du kan opnå en rigtig god smagsprofil med en stempelkaffe, og der er derfor mulighed for at brygge rigtig god kaffe med en billig stempelkande.

Stempelkanden er nemlig sammenlignet med andre maskiner til kaffebrygning billigere, og der er derfor rigtig god mulighed for at brygge kaffe af høj kvalitet uden en maskine. Med stempelkanden brygger du din kaffe manuelt, og det kræver derfor en lille indsats fra din side, før der er kaffe i din kop.

Hvilke stempelkander findes der?

Stempel kaffe er yderst populært, og der findes derfor også en del forskellige stempelkander, som du har mulighed for at vælge mellem. Stempelkanderne adskiller sig fra hinanden på flere forskellige områder.

De helt klassiske og mest kendte stempelkander er lavet af glas, og du har helt sikkert set sådan en før. Rent visuelt er en glas stempelkande yderst flot og præsentabel, både når kanden er fyldt med kaffe eller ej. Fordelen ved en stempelkande af glas er, at man kan se den smukke kaffe i kanden, men glasset holder desværre ikke særlig godt på varmen.

Der findes ligeledes også stempelkander, som er konstrueret med dobbeltvægge, hvilket bidrager til en bedre varmeisolering. Du kan ligeledes få stempelkander af stål, som i høj grad virker som en form for termokande, og den holder derfor godt på varmen.

Du kan ligeledes også finde stempelkander i mange forskellige størrelser, og du kan rent faktisk finde nogle helt små stempelkander, som passer perfekt til at lave en enkelt kop kaffe. Du kan også finde en stempelkande som kan indeholde 1 liter kaffe, og du har derfor mulighed for at lave kaffe til mange på en gang.

Hvilken stempelkande skal jeg vælge?

Der findes en del stempelkander at vælge mellem, og det kan være svært at vælge den helt rette stempelkande. Du finder derfor herunder en række forskellige ting, som du med fordel kan kigge efter, når du finde den bedste stempelkande til dig.

 • Budget

Budgettet er altid en vigtig faktor, når der skal handles, og du bør derfor overveje hvad dit budget for din kommende stempelkande er. Stempelkander kommer nemlig i flere forskellige prisklasser, og de kan koste alt mellem 100 – 1.500 kr.

Prisen på stempelkander afhænger i høj grad af mærke og anvendte materialer. Stemplet på en stempelkande til 1.500 kr vil uden tvivl være bedre end stemplet på en stempelkande til omkring 100 kr. Da stempelkander kommer i mange prisklasser, så er der helt sikkert en stempelkande, som passer til dit budget.

 • Størrelse

Skal du have en stempelkande som kan lave mange kopper kaffe eller en lille stempelkande til få kopper kaffe. Stempelkander kommer nemlig i en række forskellige størrelser, så derfor skal du overveje hvilken størrelse din kommende stempelkande skal have.

Stempelkander kan findes i helt små udgaver, hvor du kan nøjes med at brygge en enkelt kop kaffe, mens nogle af de største stempelkander kan brygge op til 12 kopper kaffe. Da de kommer i mange forskellige størrelser, så kan du også med fordel have en stempelkande, selvom du måske bor alene.

 • Design

Stempelkander kommer med forskellige designs og detaljer, og du kan helt sikkert finde en stempelkande som du finder flot. De kommer i forskellige farver, materialer, faconer og mønstre. Du kan helt sikkert finde en stempelkande, som du godt kan tillade dig at have stående fremme i dit hjem.

 • Varmeisolering eller ej

En stempelkande i glas holder ikke lige så godt på varmen, som en stempelkande i stål gør. Du kan også få en gennemsigtig stempelkande med dobbeltvæg, og de holder også kaffen varm i længere tid.

Det er dog vores klare anbefaling uanset om din stempelkande er i glas eller stål, at du hælder din færdigbrygget kaffe fra stempelkanden over i en termokande. Kaffen vil fortsat ekstrahere nede i kanden, når stemplet er trykket ned. Det er ikke noget problem, hvis al kaffen skal drikkes med det samme.

Hvad er forskellen på stempelkaffe og andre brygningsmetoder?

Når du laver stempelkaffe, så lader du kaffen trække nede i det varme vand. Trækketiden afhænger i høj grad af individuelle præferencer til kaffesmag. Stempelkaffe adskiller sig derfor fra andre brygningsmetoder, da kaffen skal have lov til at trække sine smage ud i vandet.

Sådan er det ikke med andre brygningsmetoder, hvor kaffebrygningen foregår en smule anderledes. Hvis du f.eks. brygger espresso, så bliver vandet trykket gennem den friskmalet kaffe, og når du brygger filterkaffe, så løber vandet gennem kaffen vha. tyngdekraften.

Det er altså den primære forskel på stempelkaffe og andre brygningsmetoder til kaffe. Det er vigtigt at du er opmærksom på formalingsgraden af dine hele kaffebønner, da helt fintmalet bønner f.eks. vil komme gennem stemplet, og der vil derfor komme grums i kaffen.

De hele kaffebønner skal males groft, så kaffegrumset ikke finder vej gennem filteret i stemplet. Du vil oftest kunne indstille din kaffekværn til en formalingsgrad, som passer helt perfekt til stempelkaffe.

Tips til stempelkaffe

Her kommer vi med 5 hurtige tips til stempelkaffe, så du kan brygge fremragende stempelkaffe. 

 • Brug altid friskmalet kaffe, da det vil give den absolut bedste smag
 • Sørg for at vandet er omkring 90-92 grader, da det giver det bedste resultat
 • Lad kaffen trække i minimum 5 minutter og meget gerne mere. Trækketiden afhænger af hvordan du kan lide din kaffe, og vi anbefaler derfor at du prøver nogle forskellige trækketider
 • Sørg for at rense stempel og kande godt af efter brug, så der ikke sidder gamle rester og forringer den næste kaffe der skal brygges
 • Få dig en god kaffekværn, så du kan få et ensartet resultat hver gang

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken stempelkande er den bedste?

Hvad koster en stempelkande?

 • Stempelkander kommer i forskellige prisklasser, og der er derfor noget for alle. En stempelkande kan koste alt mellem 100 – 1.500 kr. 

Hvad bruges en stempelkande til?

 • En stempelkande bliver brugt til at lave stempelkaffe, som er en brygningsmetode hvor kaffen skal have lov til at trække ud i det varme vand, før kaffen bliver filtreret fra vandet.

Find kaffebønner til din stempelkande


Andre indlæg der kunne være interessante