Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

Hvis du enten er kaffeentusiast eller ønsker at blive ekspert i manuel espressobrygning, så er du kommet til det rette sted. I denne manuel espressomaskine test har vi fundet frem til de bedste manuelle espressomaskiner, så du kan finde din indre barista frem.

Vi vil i dette indlæg hjælpe dig med at blive klogere på den manuelle espressomaskine, som oftest fejlagtigt bliver forvekslet med den semiautomatiske espressomaskine. Hvad der er specielt ved den manuelle espressomaskine, og hvordan du vælger den helt perfekte til dig. Det dykker vi ned i under listen over de anbefalede manuelle espressomaskiner.

Bedste manuelle espressomaskiner


La Pavoni Professional Espressomaskine 1,6 liter


Udvalgte specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,6 liter
 • Vægt: 5,5 kg
 • Garanti: 2 år
 • Steam funktion: Ja
 • Højde: 35 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Dydbe: 29 cm


Professional espressomaskine fra La Pavoni har et yderst lækkert design, og så er maskinen udstyret med en stor vandbeholder på 1,6 liter. Det klassiske og lækre design fra La Pavoni gør, at denne manuelle espressomaskine vil pynte i langt de fleste moderne hjem.

Med denne manuelle espressomaskine kan du lave din espressokaffe på helt klassisk facon, da du trykker vandet gennem den fintmalet kaffe ved hjælp af håndkraft. La Pavoni har sørget for at maskinen er udstyret med en steamer, så du kan lave de velkendte kaffedrikke som f.eks. caffe latte og cappuccino.

Maskinen er uden indbygget kværn, men der medfølger en stamper, som passer perfekt til det medfølgende brygge håndtag. Maskinen er udstyret med hele 950 watt, hvilket giver en god indikation på, at det er en kraftfuld maskine. Den vejer kun 5,5 kg, så du har gode muligheder for at flytte rundt på maskinen, hvis der skulle være behov for det.

Professional espressomaskinen er moderne, brugervenlig og stilren, og så fås den i en række forskellige varianter, hvor La Pavoni har leget med forskellige materialer. Du kan finde de forskellige varianter af Professional serien herunder.


La Pavoni Professional video: Se hvordan Professional fungerer


La Pavoni Europiccola Lusso Espressomaskine 0,8 liter


Udvalgte specifikationer:

 • Vandbeholder: 0,8 liter
 • Vægt: 5,5 kg
 • Garanti: 2 år
 • Steam funktion: Ja
 • Højde: 32 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Dydbe: 29 cm


La Pavoni Europiccola Lusso er den mindste manuelle espressomaskine fra sortimentet, og der er derfor tale en en lille men stærk espressomaskine. Maskinen er nemlig udstyret med en vandtank på 0,8 liter, som er rigeligt til flere kopper kaffe.

Espressomaskinen har trods sin lille størrelse stadig en effekt på 950 watt, og der er derfor rigeligt med power i den lille maskine. Maskinen er udstyret med en steamer, så du kan lave velsmagende kaffedrikke med mælk.

La Pavoni har sørget for at maskinen stadig er klassisk og moderne i sit udtryk, og den passer derfor ind i langt de fleste hjem. Maskinen er brugervenlig og ikke udstyret med unødvendige mange funktioner, og du kan derfor nemt komme i gang med at lave din espresso.

Der medfølger stamper, som passer perfekt til det medfølgende bryghåndtag og portafilter, men maskinen er uden indbygget kværn. Europiccola Lusso er den billigste manuelle espressomaskine fra La Pavoni, men den er bundsolid, og det er den helt perfekte maskine til kaffeelskere, som sætter pris på de helt små detaljer.


La Pavoni Europiccola video: Se hvordan Europiccola fungerer


La Pavoni Esperto Abile Espressomaskine


Udvalgte specifikationer:

 • Vandbeholder: 1,6 liter
 • Vægt: 6,2 kg
 • Garanti: 2 år
 • Steam funktion: Ja
 • Højde: 41 cm
 • Bredde: 20 cm
 • Dydbe: 29 cm
 • 2 kopper per bryg: Muligt


Esperto er den absolut mest eksklusive maskine fra La Pavoni, og det er uden tvivl også den bedste manulle espressomaskine. Maskinen har en effekt på 950 watt, og så er den udstyret med en tank på 1,6 liter. Der er derfor tale om en stor og stærk manuel espressomaskine.

Det vidner vægten også om, da Esperto vejer 6,2 kg, mens de andre maskiner fra La Pavoni vejer omkring 5,5 kg. La Pavoni har sørget for et ekstra eksklusivt udtryk ved at placere en ørn oven på vandtanken, ligesom Esperto også kan fås i flere forskellige varianter.

La Pavoni har udstyret Esperto med adskillige lækre funktioner, og den er selvfølgelig også udstyret med en en steamer til mælk. En stor forskel på Esperto og de andre modeller er, at på Esperto får du en ekstra trykmåler, så du kan holde øje med, hvor meget tryk du påføre kaffen gennem måleren på håndtaget.

Esperto er lavet i messing, og der medfølger en stamper, som passer perfekt til brygge håndtaget og de medfølgende portafiltre. Maskinen er ligesom alle andre manuelle espressomaskiner fra La Pavoni uden indbygget kværn. 

Hvis du skal have den mest eksklusive og absolut mest funktionelle manuelle espressomaskine, så skal du have en Esperto maskine. Maskinen er intet mindre end fantastisk, og den vil på ingen måder skuffe.


La Pavoni Esperto video: Se hvordan Esperto fungerer


Hvad er en manuel espressomaskine?

Den manuelle espressomaskine er den perfekte maskine til dig, som gerne vil have fuld kontrol over din kaffebrygning. Med denne type espressomaskine har du nemlig en finger med i alle processer, og den er derfor perfekt til dig, som gerne vil nørde med espresso.

En manuel espressomaskine sørger for at varme vandet til dig, men herfra skal du klare resten. Du skal selv sørge for at kværne bønnerne, komme dem i portafilteret og herefter lade vand løbe gennem vandet vha. tryk fra det helt store håndtag.

Hvad er forskellen på en manuel espressomaskine og de automatiske maskiner?

Den helt store forskel på en manuel espressomaskine og alle andre espressomaskiner er processerne i brygningen. De automatiske espressomaskiner gør kaffebrygningen super nem og hurtig, da mange af processerne, hvis ikke alle er automatiseret.

Kaffebrygningen med en manuel espressomaskine er alt andet end automatisk, da brygningen med denne type maskine kræver en indsats fra din side. Med den manuelle maskine får du ikke en kop kaffe med et klik, du er ansvarlig for alle processer på nær opvarmningen af vand.

Derfor er den manuelle espressomaskine heller ikke for alle kaffedrikkere. Denne type maskine er i høj grad til kaffeentusiaster eller kaffedrikkere der gerne vil blive kaffeentusiaster. Du har i ultra høj grad mulighed for at brygge din espresso, så den passer helt perfekt til dine præferencer.

Den manuelle espressomaskine er til dig, som gerne vil brygge din kaffe med ægte kærlighed til kaffen. Det tager bare længere tid at brygge sin espresso på en manuel maskine end på de automatiske.

Derfor er denne type espressomaskine heller ikke for alle kaffedrikkere. Hvis du ikke er interesseret i at skulle påvirke så mange processer i brygningen af din kaffe, så skal du bør du hellere kigge efter en espressomaskine med automatiske processer.

Espressomaskinerne med de automatiske processer er i høj grad tiltalende til en travl hverdag med fart på, men hvor du stadig ikke vil gå på kompromis med din kaffe. Hører du til den kategori, så kig hellere efter en semiautomatisk-, automatisk– eller fuldautomatisk espressomaskine.

Den manuelle espressomaskine er ikke det samme som en semiautomatisk espressomaskine

Mange forveksler den manuelle espressomaskine med den semiautomatiske espressomaskine. Vi forstår godt at forvekslingen sker, da der også er mange manuelle processer i forbindelse med kaffebrygningen på en semiautomatisk maskine.

Den helt store forskel på de to forskellige maskiner er, at den semiautomatiske espressomaskine automatisk trykker vandet gennem portafilteret. Den proces er ikke automatisk på den manuelle espressomaskine, hvor vandet bliver trykket gennem kaffen vha. håndkraft.

Det er den helt store forskel på de 2 maskiner, og denne forskel gør det også nemt at adskille maskiner fra hinanden. Hvis maskinen er udstyret med et stort håndtag ovenpå maskinen, så har du at gøre med en manuel espressomaskine.

Hvilken manuelle espressomaskine skal jeg vælge?

Markedet for manuelle espressomaskiner er noget nemmere at overskue end markedet for andre espressomaskiner. Der findes nemlig ikke særlig mange forskellige maskiner, og det er derfor noget nemmere den helt perfekte maskine.

Der er dog et par forskellige varianter fra La Pavoni, som er et brand der i høj grad henvender sig til kaffedrikkere med passion for espresso. De italienske bagmænd producerer både manuelle og semiautomatiske espressomaskiner, og det er bestemt ikke helt tilfældigt.

Med disse maskiner har du en finger med i så mange processer som muligt, og det passer rigtig mange kaffeentusiaster helt perfekt. Du kan derfor gå helt ned i de små detaljer og virkelig nørde med din espresso.

La Pavoni giver dig mulighed for at vælge mellem:

Europiccola er de billigste manuelle espressomaskiner fra La Pavoni, og de er kendetegnet ved at have en vandtank på 0,8 liter. Du har mulighed for at vælg mellem forskellige variationer af europiccola, hvor der er leget med det visuelle udtryk.

Professional kan kaldes mellemklassen for La Pavoni, og her finder du også en række forskellige visuelle udtryk. Disse maskiner er kendetegnet ved at have en vandtank på 1,6 liter.

Esperto er de dyreste manuelle espressomaskiner fra La Pavoni, og du genkender let disse maskiner, da de har en ørn på toppen af maskinerne. Esperto maskinerne er udstyret med nogle smarte funktioner, som f.eks. dampfunktion og vandindikator.

Fordele og ulemper ved den manuelle espressomaskine fra La Pavoni

Der er altid fordele og ulemper ved et produkt, og det er der selvfølgelig også ved at vælge en manuel espressomaskine fra La Pavoni. Maskinerne er fremstillet med kærlighed til espresso, og maskinens fremragende evne til at producere lækker kaffe hænger godt sammen med maskinens stilrene og klassiske design.

Fordele

 • Høj holdbarhed
 • Lille maskine
 • God brugervenlighed
 • Fuld kontrol over brygningen

Ulemper

 • Koster en del sammenlignet med maskiner i samme prisklasse
 • Tager tid at brygge kaffe
 • Begrænset muligheder for kaffedrikke
 • Kan ikke producere større mængder af kaffe

Fordele og ulemper er meget forskelligt fra person til person, og selvom vi mener at en ting er en ulempe, så er det ikke sikkert, at du er enig i det. Den ovenstående fordele og ulemper er vores syn på maskinen og dens muligheder.

Hvilke udstyr skal du have til din manuelle espressomaskine?

Der er noget udstyr som er nødvendigt, når du skal i gang med at brygge espresso på din manuelle espressomaskine, mens andet udstyr er nice-to-have. Du kan herunder se en liste over must-have udstyr og nice-to-have udstyr.

Must-have udstyr

En kaffekværn er en nødvendighed, da de manuelle espressomaskiner ikke kommer med indbygget kaffekværn. Kværnen skal kunne kværne dine kaffebønner så fint at kaffen kan bruges til espresso. Hvis kaffekværnen ikke kan kværne bønnerne så fint, så vil du gå glip af bønnernes fulde potentiale.

 • Tamper – Find den bedste tamper

En tamper bliver også kaldet for stamper, og det er det værktøj, som du skal bruge til at jævne din malede kaffe ud i dit portafilter. Det er et must have, da du skal kunne presse den fine kaffe kompakt og jævn. Der følger en tamper/stamper med til din manuelle espressomaskine, hvis du vælger en fra La Pavoni.

Nice-to-have udstyr

Mælkekanden er ikke et must-have, men det er i høj grad et nice-to have. De manuelle espressomaskiner fra La Pavoni er udstyret med en steamer, men der medfølger ikke en mælkekande. Steamere giver dig mulighed for at lave kaffedrikke som f.eks. cappuccino og latte.

Hvis du udelukkende drikker kaffe med mælk, så er mælkekanden et must have. Men for den manuelle espressomaskiner evne til at brygge kaffe, så er kanden til mælk ikke et must-have.

 • Stampemåtte –  Find den bedste stampemåtte

Stampemåtten er virkelig nice-to-have, da noget af den fintmalet kaffe helt sikkert vil falde ved siden af portafilteret. Stampemåtten samler den spildte kaffe op, så du slipper for at der ligger kaffe og flyder i hele køkkenet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en manuel espressomaskine?

En manuel espressomaskine fra La Pavoni kan fås for ca. 5000 kr. på tilbud, mens den dyreste manuelle espressomaskine koster omrking 14.500 kr.

Hvad er en manuel espressomaskine?

En manuel espressomaskine er en maskine som giver dig mulighed for at brygge din espresso manuelt. Alle processer i kaffebrygningen på nær opvarmningen af vand foregår med håndkraft, og derfor bliver denne type espressomaskine kaldt for manuel.

Hvad er forskellen på en manuel espressomaskine og automatiske espressomaskiner?

Forskellen på den manuelle espressomaskine og de automatiske maskiner er, at kaffebrygningen på de automatiske maskiner foregår mere eller mindre manuelt, mens den manuelle espressomaskine kræver en smule af bryggeren.


Kaffebønner til din espressomaskine:


Andre indlæg der kunne være interessante