Hej! Nogle links på denne side er affiliate links, hvilket betyder, at hvis du vælger at foretage et køb, kan jeg tjene en lille kommission uden ekstra omkostninger for dig. Tak for din støtte!

En perfekt steamet mælkeskum komplimentere forskellige typer af kaffe, og det behøver faktisk ikke at være en kompliceret proces at få produceret det velsmagende og cremede mælkeskum. Uanset om du drikker sødmælk, skummælk, laktosefri mælk, havremælk eller en helt femte form for mælkedrik, så kan du benytte denne til at lave dit mælkeskum til kaffen. Der er derfor ikke nogen undskyldning for ikke at lave det velsmagende mælkeskum til kaffen.

Der er dog forskel på at bruge den ene mælk fremfor den anden, hvilket vil ses på mælkeskummets konsistens. Den fede mælk har en tendens til at blive mere cremet end den lette mælk, som ofte vil skumme mere. Udover at mælk med en høj fedtprocent fungerer god til mælkeskum, så bidrager den fedtholdige mælk også med en god sødme til kaffen.

Ikke nok med at det er nemmere at lave mælkeskum med fedtholdig mælk, så er er det også nemmere at lave det eftertragtede mikroskum, hvis du f.eks. anvender sødmælk. Mikroskum opstår, når mælk og luftbobler blander sig ensartet, hvilket vil gøre din kaffe yderst cremet og lækker.

Du er kommet her for at finde en guide til, hvordan du steamer den perfekte mælkeskum, så den skal du selvfølgelig have. Det er muligt at lave mælkeskum på mange forskellige måder, men vi vil i nedenstående guide guide dig til, hvordan du laver den perfekte mælkeskum, når du benytter steameren på den Espressomaskine. Hvis du ikke har en en espressomaskine, men stadig ønsker mælkeskum til din kaffe, så kan du under guiden læse, hvordan du nemt kan lave mælkeskum uden brug af en steamer.

Sådan steamer du den perfekte mælkeskum med din Espressomaskine

Du vil højst sandsynlig være en smule udfordret de første par gange, da du lige skal finde teknikken og ikke mindst lære din steamer at kende. Du skal ikke miste modet, hvis det galt et par gange. Baristaen på din foretrukne kaffebar har også været ny engang, og lige pludselig så sidder den der bare. Følg guiden herunder, så kan du muligvis mindske antallet af ”mislykkede forsøg”.

Hæld mælken op i din kande

Hvis du ikke allerede har en mælkekande, så bør du anskaffe dig. Mælkanden er dit værktøj til at lave og tilføje mælkeskummet til din kaffe Sørg for at det er godt med plads i din mælkekande, da mælken vi skumme og dermed udvide sig.

(Billede af mælk i kanden)

Rengør steameren for rester

Du bør altid sørge for at din steamer er ren inden du bruger den, så der ikke sidder rester af gammel mælk på den. Du rengør steameren ved at tænde den, mens du holder om den med en fugtig klud. Dampen der kommer ud er meget varm, så pas på ikke at blive forbrændt.

Vent på at dampen bliver tør

Du skal have mælkkanden med mælk klar ved siden af dig.

Lad din steamer køre for fuld smæk indtil dampen bliver ”tør”. Med tør mener vi, at der skal ikke komme vandrester ud af steamerpinden, da det kan ødelægge den perfekte mælkeskum.

Sluk nu for steameren inden du påbegynder næste fase.

Placer steameren korrekt i mælkekanden

Hold kanden oprejst og helt lige. Placer herefter steampinden i mælken, så enden af pinden kun lige når under mælkeoverfladen. Sørg for at pinden er placeret lidt væk fra midten af kanden, men den må heller ikke røre mælkekandens sider.

Tænd steameren for fuld kraft

Du har nu placeret steameren korrekt i mælkekanden, og nu skal du tænde steameren og give den fuld gas.